top of page
Activiteiten in Limousin Frankrijk

Limousin, en dan specifiek Haute Vienne Sud, maakt deel uit van de de Nouvelle-Aquitaine, een prachtige oude streek, waar ook de Corrèze en de Dordogne deel vanuit maken. 

Van de mooiste dorpen in Frankrijk liggen er maar liefst zes in de Limousin. Niet alleen dorpen, maar ook grote steden als Brive - La Gaillarde en Limoges zijn vlakbij. De natuur is prachtig en ongerept en vanuit ons huis landgoed kan je mooie wandelingen maken, hardlopen of fietsen. Bezoeken van kastelen, brocante markten en winkeltjes in de omgeving, of shoppen in Limoges in de vele boetiekjes, het kan allemaal. Voor de kinderen zijn er ook volop activiteiten zoals de dierentuin bezoeken Parc Reynoo, kanoën, paardrijden of zwemmen in een van de vele meertjes. Vergeet ook niet het lekkere eten in Les Halles in Limoges en in juli en augustus iedere avond een eet marktje met muziek. Een heerlijk vakantiegevoel. Kortom alles wat je nodig hebt  om van je vakantie een succes te maken! 

En uiteraard wachten altijd weer aan het einde van de dag die heerlijke vakantiehuizen met lounge bedden aan het zwembad. 

Zes van de "Les Plus Beaux Villages de France" zijn gelegen in Limousin. Ontdek hun geschiedenis. Wandel door de pittoreske straatjes, ontspan in de schaduw van een van de honderdjarige bomen van onze streek, ga zitten op het terras van een van onze cafés. De Limousin heeft een rijk middeleeuws verleden. Veel kunstenaars, schrijvers, filmregisseurs en ontwerpers komen naar Limousin voor inspiratie.

Ontdek het rijke erfgoed van de Limousin, maar ook de meer recente geschiedenis is hier geschreven, zoals de indrukwekkende WWII site van Oradour-sur-Glane.

De Limousin is een echte golfbestemming, bekend om de uitzonderlijke ligging van de golfbanen: Zes van de tien golfbanen zijn 18-holes banen.

Het land van de 1000 meren heet het. Dus als je van rafting en andere watersporten houdt, is dit de plek om te zijn. Er is zelfs een meer van ruim 1000 hectare, het beroemde Lac de Vassievie.

In de groene longen van Frankrijk zijn er duizenden en duizenden kilometers aan wegen, paden aan Hike en Cycle.

Activiteiten

bottom of page